Kreslení

Uhel a tyčinky conté

9:49:00


  • Tyčinky uhlu jsou různé délky (až do 15 cm) a různých stupňů (podle průměru). Rozlišujeme měkké, střední a tvrdé. Dlouhé hranolky a silné tyčinky jsou ideální pro větší plochy.
  • Tyčinky uhlu lehce ušpiní ruce, ale když vám černé ruce nevadí, je to velmi zajímavý prostředek. Kromě toho se dají čáry před fixováním lehce odstranit.

Lisované uhlové tyčinky a uhlové tužky

  • Lisované uhlové tyčinky se vyrábějí slisováním uhlového prachu a pojiva. Jsou výrazně silnější než uhlové tužky. Někteří výrobci rozlišují stupně tvrdosti od nejtvrdších (3H) po nejměkčí (HB) i podle tmavosti od temně černé (4B) po nejsvětlejší (2B). Lisované uhlové tyčinky jsou k dostání i v různých odstínech šedé.
  • Jsou vyrobeny slisováním uhelného prachu a křídy. Můžete volit i mezi kulatám nebo hranatým profilem. Uhlové tužky v dřevěném plášti obsahují tenké tyčinky lisovaného uhlu, i u nich se rozlišují různé stupně tvrdosti: měkké, střední a tvrdé.
(uhel snadno špiní, proto si jej zkuste zabalit do kousku alobalu; k roztírání se nejlépe hodí štětec)

 Olejový uhel

  • Vložte tyčinky uhlu na několik hodin, nejlépe přes noc do lněného oleje a získáte olejový uhel. Zjistíte, že nešpiní a není potřeba ho dále fixovat.

You Might Also Like

0 komentářů

DĚKUJEME

...chtěla bych Vám jménem celého týmu Kreativníku poděkovat za návštěvu našich stránek, těšíme se na Vás příště...

NAPIŠTE NÁM

Zanechte nám komentář na stránkách na FB nebo Google +. Těšíme se na Vaše postřehy a nápady!