Kreslení

Popisovače a fixy

14:09:00


Popisovače a fixy jsou k dostání v různých provedeních a široké škále barev. Jedinou bezprostřední nevýhodou těchto barev je, že časem blednou, proto se toto médium nehodí k důlěžitým kresbám jako například kompozicím, které se budou vystavovat. Jinak jsou výborným prostředkem pro návrhy a skici nebo kresby, které nebudou vystaveny přímému slunci.
Popisovače se vyrábějí jednak na bázi vodného roztoku, jednak na bázi chemických rozpouštědel. Obě varianty se nabízejí s hroty špičatými, klínovými nebo dlátového tvaru. Někdy mívají na každém konci různé hroty. Bez problémů je při práci možné kombinovat popisovače různých výrobců. Překrýváním barev se dá dosahovat překvapujících efektů.

Linery

Inkoustové linery s měkkou nylonovou špičkou podobnou štětci jsou relativně nová kreslící média. Na rozdíl od popisovačů s klínovými hroty umožňují tvorbu kaligrafických tahů. Někteří výrobci nabízejí linery opatřené na druhém konci takzvaným finelinerem. Bez problémů se dají kombinovat s výrobky jiných značek.

 Popisovače a fixy na bázi ředidel

Donedávna byly v prodeji pouze popisovače a fixy na bázi ředitel, které měly delší životnost, ale alergikům mohly způsobovat zdravotní problémy. Výzkumem a zdokonalováním vznikla dnešní široká nabídka fixů na bázi vodného roztoku i na bázi ředidel.

 Umělecká a kaligrafická pera + Kuličková pera, inkoustová pera a inkoustové rollery

Umělecká pera se podobají plnícím perům. Mají náplň, která umožňuje trvalý přísun inkoustu do hrotu. V nabídce jsou pera různých velikostí a tvarů, kterými lze kreslit linie nejrůznějších tvarů.
 Kuličková pera, inkoustová pera a inkoustové rollery existují v nepřeberném množství. Jsou to univerzálně použitelné kreslící prostředky. Většinou mají stejné hroty, ale existují v nekonečných barevných variantách. Inkoustové rollery jsou trochu "mokřejší" než kuličková pera, protože jejich přívod inkoustu má větší průměr. Všechny mají dlouhou životnost.

You Might Also Like

0 komentářů

DĚKUJEME

...chtěla bych Vám jménem celého týmu Kreativníku poděkovat za návštěvu našich stránek, těšíme se na Vás příště...

NAPIŠTE NÁM

Zanechte nám komentář na stránkách na FB nebo Google +. Těšíme se na Vaše postřehy a nápady!