Do bytu

Věnečky z proutí

12:41:00



Připravili jsme pro vás návod na výrobu jednoduchých věnečků z proutí, které můžete využít buď jako základní korpus na dozdobení nebo jako dekorativní doplněk. Věneček  například vypadá moc hezky na stole, můžete do něho vložit průhlednou skleněnou misku s kameny a svíčkami.
Větvičky jsme si zvolili březové, kvůli jejich dostupnosti a měkkosti. 
1. Natrhejte, nasbírejte si větší počet větviček.(počet samozřejmě závisí na tom, kolik věnečků budete chtít vyrobit a jak silné budou)
2. zbavte větvičky lístků. (pokud byste chtěli věnečky jako "netrvanlivou" dekoraci, můžete některé lístky nechávat - docílíte tak zelenkavého věnečku, který již není třeba dozdobit)
POZOR ! lístky poměrně dost barví - pokud nechcete mít zelené ruce, použijte rukavice !
3. Podle toho, jak chcete věneček široký, vezměte potřebné množství větviček a nejlépe zelený nebo hnědý drátek. (drátek by měl být pevný a ohebný) Začnete omotávat větvičky.
4. Když máte "snop" dostatečně dlouhý tak, aby vám z něj šel udělat věneček jaký chcete, svážete oba konce k sobě tak, že slabší konec přiložíte k silnějšímu a domotáte (viz. obrázek)
Větvičky, které vám vykukují z věnečku můžete buď ostříhat nebo nechat a využít je k další dekoraci věnečku. Pokud byste chtěli věneček více "střapatý", nechte vykukovat více větviček (nejlépe vždy v jednom směru- je to úhlednější).
Snad se vám návod líbil, pokud ano, můžete zanechat komentář na našich FB stránkách. Děkujeme

You Might Also Like

0 komentářů

DĚKUJEME

...chtěla bych Vám jménem celého týmu Kreativníku poděkovat za návštěvu našich stránek, těšíme se na Vás příště...

NAPIŠTE NÁM

Zanechte nám komentář na stránkách na FB nebo Google +. Těšíme se na Vaše postřehy a nápady!