Kreslení

Nauč se kreslit, aneb vypni levou půlku

8:39:00

Začínám prvním návodem z kategorie Kreslení pravou mozkovou hemisférou.... a troufám si tvrdit, že vás všechny do jednoho přesvědčím, že kreslit umí opravdu každý, takže HURÁ do toho!

V kurzu KPMH jde hlavně o to, že je třeba si uvědomit, že náš mozek využívá zpravidla více levou mozkovou hemisféru, než pravou. Jde o to, že se podíváte na obrázek jako na celek (to způsobuje LMH) a řeknete si... to je moc složité, to nedokážu nakreslit. Vidíte celý obraz, ne jeho části. Právě na tomto principu staví kurz KPMH. Jediné, co si tedy potřebujete uvědomit je, že ten složitý obraz jsou jen čáry a čáru dokáže nakreslit každý!

Lekce číslo 1.

Vyberte si jakoukoli předlohu portrétu a zkuste ho namalovat. Dejte si na to jen 10 min. Snažte se co nejlépe to dokážete, zachytit věrnou podobu. Máte jeden pokus.

Moje předloha byla UmaThurman.... podoba veškerá žádná :). Pokud jste na tom obdobně jako já, nezoufejte. Máme návod na zaručený úspěch! 



                                                          Všechno jsou to jenom čáry.

Teď, když máte nakreslený portrét, odložte jej stranou, vezměte čisté papíry a dejte se do jednoduchého cvičení na aktivování PMH.

Podle obrázků jistě pochopíte oč jde. Vždy dokreslujete jednu stranu a snažíte se aby vypadala co nejvěrněji. Jak je vidět, já se moc nesnažila :/


Procvičujte, čárejte a těšte se na další článek k tématu:

2. lekci - nekreslíme celek, pouze části

You Might Also Like

0 komentářů

DĚKUJEME

...chtěla bych Vám jménem celého týmu Kreativníku poděkovat za návštěvu našich stránek, těšíme se na Vás příště...

NAPIŠTE NÁM

Zanechte nám komentář na stránkách na FB nebo Google +. Těšíme se na Vaše postřehy a nápady!